Prvotřídní materiály: Pečlivě vybrané a zpracované s láskou

 Na eshopu Marabe.cz najdete ručně vyráběné tašky a doplňky z pečlivě vybraných a důkladně zpracovaných prvotřídních materiálů.

Při tvorbě těchto výrobků se spoléhám na kvalitní kůži, odolné čalounické látky a recyklovanou riflovinu, které zaručují nejen dlouhou životnost, ale také dodávají každému výrobku jedinečný charakter.

 

Kůže: Jedinečný materiál s příběhem

Slovo "kůže" je běžné, ale přesto v sobě skrývá mnohem více, než by se na první pohled mohlo zdát.

Kůže, neboli useň, je zpracovaná zvířecí kůže, a právě tento materiál je pro mě základem tvorby.

Preferuji označení „kůže,“ protože lépe vyjadřuje přirozenou krásu a autentičnost tohoto materiálu.

Šiju pro vás ručně vyráběné tašky z kvalitní kůže, která pochází z českých koželužen.

Každá kůže je originál – její struktura a barevnost se neopakuje, a drobné jizvičky či škrábance, které na ní můžete najít, jsou památkou na život zvířete, ze kterého pochází.

Telecí kůže, známá také jako teletina, kterou používám na výrobu svých kožených produktů, je výjimečná svou jemností a hutností.

Její hustý líc s jemnou kresbou po celé ploše dodává každému výrobku sofistikovaný a luxusní vzhled.

Díky přirozenému zvrásnění je telecí kůže velmi estetická a hebká na dotek, což ji činí ideální pro produkty, které kladou důraz na jemnost a detail.

Hladká telecí kůže navíc nabízí přirozenou voděodolnost, což zajišťuje její odolnost vůči vnějším vlivům a prodlužuje životnost výrobků.

Teletina, činěná z kůží mladých zvířat váhové kategorie 2–10 kg, se díky své jemné struktuře vláken využívá pro výrobu luxusních doplňků, oděvů a rukavic.

Každý produkt z této kůže je nejen krásný na pohled, ale také příjemný na dotek a velmi trvanlivý.

Kožené výrobky z této kůže s každým používáním nesou další známky svého současného života a získávají svou jedinečnou patinu, která s věkem roste na kráse.

Tento přirozený proces stárnutí dodává každému koženému výrobku nezaměnitelný vzhled a příběh.

Příběh kůže, od jejího původu až po finální výrobek, je pro mě nesmírně důležitý.

Každý kousek, který vytvořím, je z 90 % výsledkem ruční práce a důkladné péče o každý detail.

Kvalitní kůže pro mě není jen surovinou – je to podstata každého originálního výrobku, který vytvářím s láskou a péčí pro své zákazníky.

 

 

 Odolné látky pro praktické použití

Kromě kůže ráda pracuji i s vysoce odolnými látkami, které jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají praktické a snadno udržovatelné výrobky.

Tyto látky mají speciální úpravu proti špinění a technologii "easy clean," což zaručuje snadné čištění a dlouhou životnost.

Díky své vysoké odolnosti vůči oděru se tyto látky skvěle hodí pro tašky a doplňky, které potřebují zvládnout náročnější podmínky a každodenní používání.

Používám zejména čalounické textilie, které jsou známé svou robustností a schopností odolávat vnějším vlivům.

Přestože jsou tyto látky velmi odolné, je důležité i jim věnovat správnou péči, aby si zachovaly svůj vzhled a funkčnost.

Základní péče o čalounické textilie:

  •  Nevystavujte přímému slunečnímu záření
  •  Neumisťujte před zdroj tepla
  •  Zamezte kontaktu s ostrými předměty

Tímto způsobem si můžete být jisti, že vaše taška zůstane krásná a funkční po dlouhou dobu.

Tyto látky, v kombinaci s pečlivou ruční prací, tvoří základ pro produkty, které nejen skvěle vypadají, ale jsou i praktické a odolné vůči každodenním výzvám.

 

 

 Recyklovaná riflovina: Kreativita a udržitelnost

Jedním z materiálů, který mě opravdu baví, je recyklovaná riflovina.

Její zpracování mi umožňuje vytvářet jedinečné kousky, které mají svůj vlastní styl a charakter.

Kombinace rifloviny s pravou kůží dodává výrobkům nejen osobitý vzhled, ale také zvyšuje jejich odolnost a praktickou hodnotu.

Práce s recyklovanou riflovinou mi dává prostor pro kreativitu a přináší radost z tvorby produktů, které jsou nejen krásné, ale také šetrné k životnímu prostředí.

Pro své tašky a doplňky si riflovinu připravuji sama, abych dosáhla co nejvyšší kvality a jedinečnosti materiálu.

Používané kalhoty z rifloviny nejprve vyperu na 90 stupňů, abych zajistila jejich dokonalou dezinfekci a odstranila veškeré nečistoty.

Potom většinou rifle rozpářu, abych mohla na novém produktu použít krásně vyšisované švy, které mají svou vlastní jedinečnost a příběh.

Následně látku pečlivě vyžehlím a podžehlím vliselínem, čímž vznikne dokonale nový materiál, který je připraven k další práci.

Tento proces přeměňuje starou riflovinu na zcela nový a jedinečný materiál, který se skvěle hodí pro výrobu tašek a doplňků.

Každý kousek, který z tohoto procesu vzejde, je nejen stylový a odolný, ale také přispívá k udržitelnosti a ochraně životního prostředí.

 

 

 Shrnutí

V Marabe kladu důraz na kvalitu materiálů, se kterými pracuji.

Každý výrobek je pečlivě zpracován, aby vám mohl sloužit po dlouhá léta a stále vypadat skvěle.

Ať už jde o kožené tašky, odolné látkové doplňky nebo jedinečné kousky z recyklované rifloviny, můžete si být jisti, že každý z nich je výsledkem mé vášně pro kvalitní materiály a ruční práci.

 

Děkuji každému, kdo podporuje ruční výrobu v České republice.

A to nejen v Marabe.

A jak správně pečovat o produkty Marabe se dočtete zde.